In deze praktijk wordt overbeharing gelaserd met een Lightsheer diodelaser. Dit is een zeer efficiënte methode om ongewenste haartjes blijvend te verwijderen op een betrouwbare manier.

De laser produceert een hoge concentratie licht en heeft een unieke golflengte. Als het licht wordt losgelaten op de haren, wordt de energie hoofdzakelijk opgenomen door het pigment dat rond de haarwortel aanwezig is. De haarwortelcellen worden opgewarmd en vernietigd, zodat er geen nieuwe haar meer kan groeien. De opperhuid wordt beschermd door de gekoelde kop van de laser. Hierdoor kan er meer energie worden afgegeven, maar wordt het omliggende weefsel niet beschadigd.

Ontharen met laserlicht werkt alleen bij haren waar pigment in zit. Dus grijze, lichtblonde en rossige haren zijn niet met de diodelaser te behandelen.

De haargroei is bij iedereen verschillend , afhankelijk van leeftijd, gewicht, metabolisme, hormonen, medicatie en etnische achtergrond. Ondanks deze verschillen doorloopt elk haar drie ontwikkelingsfasen:

1. Actieve groei (anagene fase): van alle haren op het lichaam zijn er ongeveer 85% in deze fase. Tijdens deze fase is er pigment (melanine) aanwezig rond de haarwortel.

2. Overgangsfase (catagene fase): periode van 2 weken waarbij de haar stopt met groeien. Deze haar bevat niet zoveel pigment meer. Ongeveer 4% van de haren verkeert in deze fase.

3. Rustfase (telogene fase): periode van ongeveer 6 weken en na deze periode zullen de haren spontaan uitvallen en start een nieuwe groeicyclus of actieve fase. Ongeveer 13% van de haren zijn in deze fase.

De diodelaser werkt in op de pigmentatie in de haren en is dus het meest actief in de anagene fase. Omdat niet alle haren tegelijk in deze fase bevinden zijn er dus meerdere behandelingen noodzakelijk voor volledige ontharing.

Men heeft gemiddeld zo’n 4 á 6 behandelingen nodig, dat is afhankelijk van het gebied dat behandeld moet worden, de haarkleur, haardikte en huidskleur.

Voor het gelaat, oksels en bikinilijn geldt een behandelfrequentie om de 5 tot 6 weken. Voor andere lichaamsdelen geldt 8 tot 10 weken. Dit heeft te maken met het groeitempo van de haren op de verschillende lichaamsdelen.