Acne is een huidaandoening die ontstaat door verstopte haarzakjes. De huid maakt via talgklieren talg aan om de huid soepel te houden. Deze talgklieren monden uit in de haarzakjes, en als deze verstopt raken ontstaat er acne.

Er zijn verschillende soorten acne die door de huidtherapeut behandeld kan worden. De behandeling die bij acne gegeven wordt ontstaat uit een:

•    Dieptereiniging van de huid door een peeling (evt. chemische peeling). Hierbij worden de dode huidcellen verwijderd, waardoor de porien open komen te staan en het verwijderen van oneffenheidjes zoals comedonen (mee-eters) en pusteltjes (puistjes) beter verwijderd kunnen worden.

•    Na de reiniging zullen de mee-eters  (comedonen) verwijderd worden en aanwezige puistjes (pusteltjes) worden aangeprikt en uitgedrukt. Dit versneld het genezingsproces waardoor de talgproductie geremd wordt en de huid er gezonder uit gaat zien.

•    De behandeling zal afgesloten worden met een calmerende creme of masker.
Naast de behandeling wordt er door de huidtherapeut ook informatie en advies gegeven zodat de patiënt zelf de acne onder controle kan houden met behulp van de juiste produkten.